Συνάδελφοι όπως σας ενημερώσαμε σε προηγούμενη ανάρτησή μας για την  για την μεταφορά της Δ΄ Διεύθυνσης  Απονομής Συντάξεων Δημοσίου Τομέα του ΕΦΚΑ (πρώην Γενικό Λογιστήριο του Κράτους) που αφορά τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, στο κτίριο του ΕΤΕΑΕΠ που εδρεύει  επί της οδού Φιλελλήνων 13-15  στο Σύνταγμα.

Η Ένωσή μας σε επίσκεψή της  στα γραφεία του ΕΤΕΑΕΠ, διαπίστωσε ότι συνάδελφοι απόστρατοι και άλλοι δικαιούχοι επισκέπτονται τα γραφεία για τις υποθέσεις τους:

  1. Χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τις υφιστάμενες υγειονομικές συνθήκες.
  2. Χωρίς να λαμβάνουν υπόψη ότι η μεταφορά πραγματοποιήθηκε πριν λίγες ημέρες.
  3. Χωρίς να λαμβάνουν υπόψη ότι δεν έχουν μεταφερθεί τα αρχεία από το ΓΛΚ στον e-EΦΚΑ και δεν υπάρχουν- μεταφερθεί τα σχετικά προγράμματα από το ένα σύστημα στο άλλο και
  4. Οι υπάλληλοι του ΕΤΕΑΕΠ, συνάδελφοι, δικά μας παιδιά, εκπαιδεύονται τώρα για την έκδοση των συντάξεων οι οποίες είναι μερικές χιλιάδες.

Επίσης, ο Πρόεδρος Παναγιώτης Βελής μετέβη στο γραφείο του Προϊσταμένου του τμήματος των αποστράτων, όπου τον ενημέρωσε για τα προβλήματά μας και του επισήμανε τις μεγάλες καθυστερήσεις που υφιστάμεθα.

Ακολούθως, είχε συνάντηση με τον Υποδιοικητή του ΕΦΚΑ, κ. Επαμεινώνδα Ατσαβέ ο οποίος, άμεσα, κάλεσε να  παρευρίσκοντο στην συνάντηση αυτή και οι συνάδελφοι που θα χειρίζονται, πλέον, τα θέματά μας. Ο Πρόεδρος εξέθεσε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στον Υποδιοικητή και αυτός τον ενημέρωσε ότι γνωρίζει το θέμα και υποσχέθηκε ότι μετά την ενημέρωση και εκπαίδευση που υφίστανται οι συνάδελφοι και εφόσον μεταφερθούν όλα τα αρχεία από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, θα ομαλοποιηθεί η κατάσταση και μας ζήτησε πίστωση χρόνου.

Ακόμη, ο Πρόεδρος θα ζητήσει να έχει συνάντηση με τον Κ. Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος στον οποίο θα εκθέσει τα προβλήματα των αποστράτων – όπως έχουν διαμορφωθεί με την νέα κατάσταση – και θα ζητήσει να γίνει ενίσχυση του προσωπικού που υπηρετεί στο ΕΤΕΑΕΠ.

Συνάδελφοι,

Γνωρίζω ότι πράγματι υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις σε όλους μας και πρέπει να δείξουμε υπομονή δίνοντας πίστωση χρόνου στους υπαλλήλους που υπηρετούν στο  πρώην ΕΤΕΑΕΠ και νυν e-EΦΚΑ.

Είμαστε στην διάθεσή σας για περισσότερες λεπτομέρειες τηλεφωνικά.

 

Ο Πρόεδρος της Ε.Α.Α.Π.Σ.

Παναγιώτης Βελής

Ο Γενικός Γραμματέας της Ε.Α.Α.Π.Σ.

Ιωάννης Ζαχίλας