Η ανακοίνωση του ΓΕΑ αναφέρει:
Την Τρίτη 25 Ιουλίου 2023 και ώρα 14:52 αεροσκάφος τύπου CL-215 της 355 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών της 112 Πτέρυγας Μάχης, κατέπεσε, κατά τη διάρκεια αεροπυρόσβεσης, στον Πλατανιστό Ευβοίας με συνέπεια τον θανάσιμο τραυματισμό του κυβερνήτη, Σμηναγού (Ι) Χρήστου Μουλά, 34 ετών και του συγκυβερνήτη, Ανθυποσμηναγού (Ι) Περικλή Στεφανίδη, 27 ετών.

Με απόφαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια, κηρύχθηκε  τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις (από 25 έως 27 Ιουλίου 2023) για την απώλεια της ζωής, εν ώρα καθήκοντος, των Αξιωματικών της Πολεμικής Αεροπορίας.

H Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών  Πυροσβεστικού Σώματος εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην Πολεμική Αεροπορία και στους οικείους των δυο  Αξιωματικών Ηρώων, που έδωσαν τη ζωή τους για την προστασία του δασικού πλούτου  της χώρας και τη ζωή των πολιτών.

Δεν υπάρχουν λόγια παρηγοριάς για τις θυσίες στο καθήκον. Αιώνια Μνήμη, Τιμή και Δόξα για τους Ήρωες. Ανείπωτη θλίψη για τις οικογένειές τους.

Ως  ελάχιστο φόρο τιμής καλούμαι τα μέλη μας να κρατήσουν ενός λεπτού σιγή όπου και αν βρίσκονται, προκειμένου να  τιμήσουμε τους ΗΡΩΕΣ που έπεσαν εν ώρα καθήκοντος,

ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΚΛΑΙΝΕ

ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΥΣ ΑΕΤΟΥΣ ΤΩΝ ΑΙΘΕΡΩΝ