Κατόπιν τηλεφωνημάτων πολλών συναδέλφων  για κουρεμένα-λανθασμένα αναδρομικά του 11μήνου που έλαβαν, διαπιστώθηκε ότι ο υπολογισμός έγινε με την όποια καταγραφή μείωσης του Ν.4093/12 υπήρχε στους αντίστοιχους μήνες από 11-6-2015 έως και 12/5/2016.

Πολλοί συνάδελφοι  οι οποίοι προέρχονταν  από διοικητικές αποκαταστάσεις, ή αποστρατεύτηκαν εκείνο το επίμαχο διάστημα, ή έπαιρναν τρίμηνες αποδοχές, είδαν στο ενημερωτικό σημείωμα του e-ΕΦΚΑ μειωμένα ή μηδενικά ποσά.

Το Υπουργείο Εργασίας, μετά τις  δημοσιευμένες αντιδράσεις και παράπονα των αποστράτων ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει δεύτερη, συμπληρωματική, πληρωμή αναδρομικών έως το τέλος του 2020 και ότι γνώριζε; αυτές τις ειδικές περιπτώσεις.

Καλό θα είναι για όσους επιθυμούν, να καταθέσουν αίτηση – ένσταση η οποία  επισυνάπτεται, όπου θα ενημερώνουν τον e- ΕΦΚΑ, αφενός για το λάθος υπολογισμό των αναδρομικών τους, και  αφετέρου για την μη επιστροφή των επιδομάτων εορτών και αδείας και των περικοπών στις επικουρικές συντάξεις, για το επίδικο χρονικό διάστημα.

Πάντως ο e- ΕΦΚΑ μπορεί να ανοίξει στην πλατφόρμα για τις αιτήσεις των συνταξιούχων για να μην τρέχουν να την καταθέσουν ή να την  αποστείλουν.

Παναγιώτης Βελής

 

Για την αίτηση πατήστε εδώ