Την Παρασκευή  14 Ιανουαρίου 2022 αντιπροσωπία της ΠΟΑΣΑ συναντήθηκε στο Δημαρχιακό Μέγαρο Αθηνών με τον Δήμαρχο της πόλης κ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ Κώστα.

Η συνάντηση έγινε με πρωτοβουλία του κ. Δημάρχου θέλοντας με τον τρόπο αυτό, όπως είπε, να δείξει έμπρακτα τον σεβασμό του απέναντί μας και την πεποίθησή του ότι οι απόστρατοι πρόσφεραν και μπορούν να συνεχίσουν να  προσφέρουν στο κοινωνικό ιστό της πόλης. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αντηλλάγησαν απόψεις σχετικές με τον τρόπο αξιοποίησης των αποστράτων των Σ.Α., την ιδιαίτερη συμβολή τους, και δραστηριοποίησής τους στην προσπάθεια που καταβάλει ο Δήμος για ασφαλή Αθήνα σε όλες τις περιοχές της καθώς και στην ευρύτερη περιφέρεια της Αττικής,  καθώς διαθέτουν ιδιαίτερες γνώσεις και τυγχάνουν τεράστιας κοινωνικής αποδοχής.

Από την πλευρά της η Ομοσπονδία μας ενημέρωσε τον κ. Δήμαρχο για τα θέματα που μας απασχολούν δίνοντας  ιδιαίτερη έμφαση στην αναγκαιότητα θεσμοθέτησης ενός νομοθετικού πλαισίου αξιοποίησης των αποστράτων των Σ.Α. ζητώντας τη συνδρομή του κ. Δημάρχου προς τον σκοπό αυτό. Παράλληλα ενημέρωσε τον κ. Δήμαρχο για τις δράσεις των Συνδέσμων  – Ενώσεων  Αποστράτων που εδρεύουν στην Αττική.

Ο κ. Δήμαρχος έδειξε θετική διάθεση συνεργασίας με τους Συνδέσμους- Ενώσεις,  δηλώνοντάς ότι είναι πάντα  δίπλα μας σε κάθε θεμιτή και δίκαιη διεκδίκησή μας.

Ο Πρόεδρος της ΠΟΑΣΑ εκ μέρους της Ομοσπονδίας προσέφερε τιμής ένεκεν στον κ. Δήμαρχο τον θυρεό  της Ομοσπονδίας μας, το επετειακό βιβλίο ΄΄ 20 Χρόνια ΠΟΑΣΑ ΄΄ ως και το αναμνηστικό του 21ου Π.Σ. μας.

Στη συνάντηση με τον κ. Δήμαρχο παρέστησαν: ΧΡΙΣΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Ευάγγελος Πρόεδρος ΠΟΑΣΑ, ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ Νικήτας Α΄ Αντιπρόεδρος, ΤΣΙΒΙΚΗΣ Ηλίας Ταμίας, ΒΕΛΗΣ Παναγιώτης Ειδικός Γραμματέας ΠΟΑΣΑ και Πρόεδρος Ε.Α. Αξιωματικών Π.Σ., ΜΠΟΤΑΪΤΗΣ Αντώνιος μέλος του Δ.Σ. της ΠΟΑΣΑ και Πρόεδρος Σ.Α.Σ.Α. Δυτικής Αττικής,  ΧΡΙΣΤΟΛΟΥΚΑΣ Νικόλαος Προέδρος Σ.Α. Αστ/κών Αθηνών, ΜΑΓΟΥΛΑΣ Αθανάσιος Πρόεδρος Ένωσης Συντ/χων Αστ/κών Αττικής,  ΜΗΤΣΗΣ Αθανάσιος Πρόεδρος Σ.Α.Σ.Α. Ηλιουπόλεως, ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Θεόδωρος Πρόεδρος Ε.Α. ΕΚΑΜ και  ΣΠΥΡΑΚΟΣ Αθανάσιος και ΨΩΜΙΑΔΗΣ Χάρης μέλη της Ένωσης Συνταξιούχων Αττικής ως και ο Σύμβουλος του κ. Δημάρχου κ. ΣΤΑΥΡΟΜΗΤΡΟΣ Στέργιος.