Πρώτα θα θέλαμε να κάνουμε μια αναφορά στα πυροσβεστικά συμβάντα που είναι σε εξέλιξη, και να παρατηρήσουμε ότι και οι τρεις μεγάλες φωτιές σε Σκόπελο, Χανιά και Αττική, αποτελεί απόρροια των ακραίων καιρικών φαινομένων και συγκεκριμένα, των σφοδρών ανέμων και των υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούν και συνετέλεσαν στο γεγονός οι  πυρκαγιές να γίνουν ανεξέλεγκτες και να πάρουν μεγάλες διαστάσεις.

Σ’ αυτές τις πυρκαγιές, δυστυχώς οι Πυροσβέστες δεν καλούνται  αντιμετωπίσουν μόνο τα πύρινα μέτωπα, αλλά και δύσκολες καταστάσεις που έχουν την δικό τους αντίκτυπο με ότι αυτό συνεπάγεται.

Φυσικά εμείς δεν θέλουμε ν’ αναφερθούμε και αναλύσουμε όλη τη φιλοσοφία των δασικών πυρκαγιών, αλλά να σταθούμε καθαρά στο έργο του Πυροσβέστη, ο οποίος εργάζεται με αυταπάρνηση και αλτρουισμό προσπαθώντας να σώσει την ζωή και την περιουσία των πολιτών αυτής της χώρας.

Τέλος, θα πρέπει να εξάρουμε για μια ακόμη φορά το λειτούργημα που εκτελούν οι συνάδελφοι, όπως αυτό διαπιστώνεται από τους Αποστράτους συναδέλφους, που διακατέχονται από την εμπειρία που απέκτησαν τόσα χρόνια κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας τους, ασχολούμενοι με τα καθήκοντα πυρόσβεσης.

Συνάδελφοι, που ενεργείτε στα μέτωπα πυρκαγιάς, να γνωρίζετε ότι εμείς η ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΎ ΣΏΜΑΤΟΣ είμαστε δίπλα σας.

ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ.

Για το ΔΣ της ΕΑΑΠΣ

Ο Πρόεδρος

Παναγιώτης Βελής

Ο Γεν. Γραμματέας

Ιωάννης Ζαχίλας