Με αφορμή τις μεγάλες φωτιές που μαίνονται στην Αττική, στην Εύβοια και στην Ηλεία και οι οποίες είναι σε εξέλιξη, θα θέλαμε να κάνουμε μια αναφορά στα πυροσβεστικά συμβάντα και να παρατηρήσουμε ότι και οι τρεις φωτιές, αποτελούν απόρροια των ακραίων καιρικών συνθηκών, Συγκεκριμένα ο καύσωνας σε συνδυασμό με την χαμηλή υγρασία,  τους ανέμους, τον μη καθαρισμό οικοπέδων, δασών κλπ., με αποτέλεσμα, οι πυρκαγιές να γίνουν ανεξέλεγκτες και να πάρουν μεγάλες διαστάσεις με καταστροφικές συνέπειες.

Σ’ αυτές τις πυρκαγιές, οι Πυροσβέστες δεν καλούνται αντιμετωπίσουν μόνο τα πύρινα μέτωπα, αλλά και δύσκολες καταστάσεις που έχουν πιθανόν αρνητικό αντίκτυπο.

Φυσικά εμείς δεν θέλουμε ν’ αναφερθούμε και αναλύσουμε όλη τη φιλοσοφία των δασικών πυρκαγιών διότι τώρα είναι ώρα μάχης, αλλά να σταθούμε καθαρά στο έργο του Πυροσβέστη, ο οποίος εργάζεται με αυταπάρνηση και αλτρουισμό, προσπαθώντας να σώσει την ζωή και την περιουσία των πολιτών αυτής της χώρας.

Θα πρέπει να εξάρουμε για μια ακόμη φορά το λειτούργημα που εκτελούν οι συνάδελφοι, όπως αυτό διαπιστώνεται και από τους Αποστράτους συναδέλφους, που διακατέχονται από την εμπειρία που απέκτησαν τόσα χρόνια κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας τους, ασχολούμενοι με τα καθήκοντα της πυρόσβεσης.

Ο  ημερήσιος χάρτης πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς για πολλές ημέρες βρίσκεται στην κατηγορία υψηλού κινδύνου τέσσερα (4) και αύριο την 6/8/2021 στην κατηγορία συναγερμού πέντε (5). Η κατηγορία κινδύνου δεν αφορά μόνο τις εμπλεκόμενες Υπηρεσίες για την λήψη επιπλέον μέτρων, αλλά και εμάς τους πολίτες που πρέπει να ευαισθητοποιηθούμε ακόμη περισσότερο.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε, εκτός των συναδέλφων μου  και όλους τους εθελοντές, με τους οποίους συνεργαστήκαμε και εμείς άψογα όλα αυτά τα χρόνια, τους  αστυνομικούς, τους υπαλλήλους της τοπικής αυτοδιοίκησης, τους πιλότους, τους ιατρούς τους  στρατιωτικούς, αλλά και τους πολίτες, οι οποίοι  συνδράμουν  πάντα, ώστε να καταφέρουμε να φέρουμε εις πέρας το δύσκολο έργο που επιτελούμε για την διάσωση της περιουσίας και τη ζωή των πολιτών.

Συνάδελφοι, που ενεργείτε στα μέτωπα πυρκαγιάς, να γνωρίζετε ότι εμείς η ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΎ ΣΏΜΑΤΟΣ είμαστε δίπλα σας  και αρωγοί στην όλη προσπάθειά σας.

ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ.

Για το Δ.Σ. της Ε.Α.Α.Π.Σ.

Ο Πρόεδρος

Παναγιώτης Βελής

Ο Γεν. Γραμματέας

Φώτιος Δημαρέσης