Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος

Με αφορμή τις απαξιωτικές, μειωτικές και προσβλητικές, για τους Έλληνες πυροσβέστες, δηλώσεις του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Ν. Τόσκα, την 31η μηνός Αυγούστου τρέχοντος έτους ενώπιον της Βουλής των Ελλήνων, η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος (ΕΑΑΠΣ), δεν θα προβεί σε κανένα σχόλιο τώρα, και τούτο, διότι, θα περιμένει την αντίδραση του Πρωθυπουργού, της πολιτικής ηγεσίας (Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας), της φυσικής ηγεσίας του Σώματος και ιδιαίτερα του κ. Αρχηγού, αλλά και του ιδίου του κ. Αναπληρωτή Υπουργού, ο οποίος πρέπει να ανακαλέσει τις ατυχέστατες δηλώσεις του, που έχουν προσβάλλει βάναυσα το Πυροσβεστικό Προσωπικό, ή αλλιώς να δώσει στη δημοσιότητα τα στοιχεία που αποδεικνύουν τα λεγόμενά του.
Ως απόστρατοι του Π.Σ, έχουμε να δηλώσουμε ότι η τιμημένη, με τους θανάτους στο βωμό του καθήκοντος Ηρώων Πυροσβεστών, ΣΗΜΑΙΑ του ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ, τα χρόνια που εμείς την κρατούσαμε, παρασημοφορήθηκε με την ΑΝΩΤΑΤΗ ΤΙΜΗ από τον αείμνηστο Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Στεφανόπουλο, χωρίς να αναφερθούμε και σε πάρα πολλές άλλες περιπτώσεις συμβάντων αυταπάρνησης της ζωής του Έλληνα Πυροσβέστη για να σώσει τη ζωή και περιουσία συνανθρώπων μας, τόσο στην επικράτεια όσο και στο εξωτερικό.
Είμαστε υπερήφανοι που υπηρετήσαμε ΑΥΤΟ το ΠΥΡΟΣΒΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ, το οποίο εμπέδωσε την ασφάλεια στον πολίτη αυτής της χώρας, αυτό που εσείς απαξιώσατε με τις δηλώσεις σας και προσπαθείτε να δημιουργήσετε στον ίδιο πολίτη, κλίμα ανασφάλειας από τις διαπιστώσεις σας, «ως ανεκπαίδευτο και αναποτελεσματικό προσωπικό του».

Το Δ.Σ. της ΕΑΑΠΣ