Σήμερα 17 Δεκεμβρίου 2020 το Πυροσβεστικό Σώμα γιορτάζει τους Προστάτες Αγίους  Τρεις Παίδες εν Καμίνω Ανανία, Αζαρία και Μισαήλ.

Δυστυχώς, φέτος δεν κατέστη δυνατόν να τελεστεί η πρέπουσα και μεγαλοπρεπή εκδήλωση, όπως γίνεται κάθε χρόνο σε όλες τις Υπηρεσίες του Σώματος, διότι δεν το επιτρέπουν τα αυστηρά μέτρα και οι ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για τον περιορισμό της διασποράς του COVID-19. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να ευχηθούμε Χρόνια Πολλά στο προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος και ορμώμενοι από το παράδειγμα των Αγίων Προστατών που με γενναιοψυχία, σθένος και αποφασιστικότητα υπέμειναν τα πάντα, γι’ αυτό σας προτρέπουμε να συνεχίσετε να εκτελείτε τα καθήκοντά σας με ίδιο ζήλο και υπευθυνότητα, προσφέροντας τις υπηρεσίες σας στον συνάνθρωπο.

Εύχομαι, οι Προστάτες Άγιοι στις δύσκολες ώρες που καλείστε να ανταποκριθείτε στα επιφορτισμένα καθήκοντά σας, να βρίσκονται πάντα δίπλα σας και να σας  καθοδηγούν, όπως καθοδηγούσαν και εμάς τους απόστρατους όλα αυτά τα χρόνια.

Ίδρυση του Πυροσβεστικού Σώματος της Ελλάδος, 12 Μαΐου 1930 μια σημαντική ημερομηνία.

Φέτος  εορτάζονται  τα 90 χρόνια προσφοράς του Πυροσβέστη που  επί 24 ωρου βάσης βρίσκεται στο πλευρό του Έλληνα πολίτη, με δύναμη ψυχής, με δύναμη ζωής και προσφοράς στον συνάνθρωπο και στο περιβάλλον,  συνεχίζοντας με την ίδια πίστη στις αξίες του. Αντιμέτωπος με μεγάλες καταστροφές, κρίσεις, ατυχήματα που προκαλούν ανθρώπινες απώλειες, μάχεται αδιάλειπτα με γνώμονα πάντα το δημόσιο συμφέρον.

Ο Πρόεδρος και το  Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος, εύχεται:

Χρόνια Πολλά Πυροσβεστικό Σώμα για τα 90 χρόνια προσφοράς του.

Χρόνια πολλά στους εν ενεργεία συναδέλφους  του Π.Σ.

Χρόνια πολλά στους Απόστρατους  συνάδελφους  του Π.Σ