Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος, παρευρέθηκε σήμερα στην δοξολογία για τον εορτασμό των Προστατών του Πυροσβεστικού Σώματος «Αγίων Τριών Παίδων εν Καμίνω», στο Μητροπολιτικό Ναό των Αθηνών που χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επισκόπος Ευρίπου κ. Χρυσόστομος, που εκπροσώπησε τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο Β’ και ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Ειρηναίος, ενώ τιμές αποδόθηκαν από διμοιρία Δοκίμων Ανθυποπυραγών και τη Μουσική Μπάντα του Σώματος.

Ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης, με το πέρας της δοξολογίας ανέγνωσε την Ημερήσια Διαταγή, επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων: «… για εμάς, τους υπαλλήλους του Πυροσβεστικού Σώματος, η 17η Δεκεμβρίου αποτελεί σύμβολο της εκούσιας, συνεχούς και αγόγγυστης δέσμευσής μας απέναντι στον Έλληνα πολίτη και στην κοινωνία. Είναι η ημέρα εκείνη που κατά τη θρησκευτική παράδοση, οι «Τρεις Παίδες εν Καμίνω», Ανανίας, Αζαρίας και Μισαήλ αρνήθηκαν να προσκυνήσουν, σύμφωνα με τα ήθη των ειδωλολατρών, τη Χρυσή Εικόνα του βασιλέως Ναβουχοδονόσορ, παρότι είχαν την υποχρέωση να το πράξουν λόγω των αξιωμάτων που κατείχαν στη Δημόσια Διοίκηση της Βαβυλώνας. Η ακλόνητη πίστη τους στο Θεό, τους φύλαξε από την πύρινη λαίλαπα και βγήκαν από το καμίνι, υγιείς και ακέραιοι.

Οι Άγιοι Προστάτες μας με τη στάση ζωής τους αποτελούν ένα διαχρονικό ηθικό πρότυπο καθήκοντος, σηματοδοτώντας τη βαθιά Χριστιανική πίστη, τη γενναιοψυχία, την τόλμη και αποφασιστικότητα, αλλά πάνω απ΄ όλα την αγάπη για τον άνθρωπο και τη διάθεση για προσφορά στο κοινωνικό σύνολο. Είναι αρετές που οφείλουμε να επιδεικνύουμε και εμείς, ιδιαίτερα σήμερα που η ασφάλεια και η προστασία των πολιτών αποτελούν κοινωνικό αγαθό και ατομικό δικαίωμα, που η Πολιτεία και ειδικότερα η Πυροσβεστική Υπηρεσία οφείλει να διασφαλίζει ». Χρόνια πολλά στο Πυροσβεστικό Σώμα».

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης, ο οποίος παρέστη ως εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού, ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελος Τουρνάς, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλειος Παπαγεωργίου, ο Εθνικός Διοικητής Πολιτικής Προστασίας Θεοδόσιος Δημακογιάννης, ο εκπρόσωπος Α/ΓΕΕΘΑ Αντιναύαρχος Π.Ν. Ιωάννης Δρυμούσης, ο Εκπρόσωπος ΑΓΕΣ Υποστράτηγος Γεώργιος Θεοχάρης, ο Εκπρόσωπος Α/ΓΕΝ Υποναύαρχος Κωνσταντίνος Κολοκούρης, ο Εκπρόσωπος Α/ΓΕΑ Ταξίαρχος Γεώργιος Στάμου, ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης, ο Εκπρόσωπος του Αρχηγού Λ.Σ. Υποναύαρχος Στελίκης Αλέξανδρος, ο βουλευτής Α’ Πειραιά Ιωάννης Μελάς ως εκπρόσωπος του προέδρου της Βουλής, ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Σπίρτζης ως Εκπρόσωπος του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Β΄ Αθηνών Δυτικού Τομέα Χαρά Καφαντάρη, ο βουλευτής Επικράτειας Γεώργιος Καμίνης ως Εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ,  ο βουλευτής Εμμανουήλ Συντυχάκης ως Εκπρόσωπος του ΚΚΕ, πολλοί  Αξιωματικοί του Π.Σ. επίτιμοι Αρχηγοί και Υπαρχηγοί του Σώματος, Αντιστράτηγοι εν αποστρατεία, εκπρόσωποι της ένωσης απόστρατων Αξιωματικών Π.Σ., εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών ενώσεων, εκπρόσωποι των εθελοντών του ΠΣ, καθώς και εκπρόσωποι των ΠΠΥ και των συμβασιούχων Πυροσβεστών.

Ο Πρόεδρος και το  Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος, εύχεται:

Χρόνια πολλά στους εν ενεργεία και  στους Απoστράτους  συναδέλφους  του Π.Σ

Για το Δ.Σ. της Ε.Α.Α.Π.Σ.

Ο Πρόεδρος Παναγιώτης Βελής