Σήμερα, Σάββατο 17 Δεκεμβρίου γιορτάζουν και τιμώνται οι γυναίκες και οι άνδρες του Πυροσβεστικού Σώματος. Πρόκειται για μια ημέρα υψηλής συμβολικής σημασίας, στο εννοιολογικό πλαίσιο της οποίας συμπυκνώνονται αρχές, αξίες και ιδανικά που αντιπροσωπεύουν και αναδεικνύουν όλα όσα το Πυροσβεστικό Σώμα υπηρετεί αλλά και ταυτόχρονα μας διδάσκουν, οι επίσημοι προστάτες του, Άγιοι «Τρείς Παίδες εν Καμίνω».

Στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αθηνών τελέστηκε Δοξολογία στην οποία χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος κ.κ. Χρυσόστομος Επίσκοπος Ευρίπου, ενώ τιμές αποδόθηκαν από διμοιρία Δοκίμων Ανθυποπυραγών και τη Μουσική Μπάντα του Σώματος.

Στην εκδήλωση, παρευρέθηκαν επίσης, ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελος Τουρνάς, η Υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλειος Παπαγεωργίου, ο Γενικός Γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής Πάτροκλος Γεωργιάδης, ο Γενικός Γραμματέας Δασών Κωνσταντίνος Αραβώσης, ο βουλευτής Αχαΐας Άγγελος Τσιγκρής, η βουλευτής Δυτικού Τομέα Αθηνών Χαρά Καφαντάρη ως εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, η βουλευτής Νοτίου Τομέα Αθηνών Τόνια Αντωνίου ως Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ -Κινήματος Αλλαγής και ο βουλευτής Νοτίου Τομέα Αθηνών Χρήστος Κατσώτης ως Εκπρόσωπος του ΚΚΕ, ο Επιτελάρχης ΓΕΕΘΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Κωνσταντίνος Κελλάρης ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, ο Ταξίαρχος (Ι) Ιωάννης Κουκούλης, Διευθυντής Διεύθυνσης Αεροπορίας Στρατού ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΣ, ο Υποπτέραρχος (Ι) Καραμεσίνης Κωνσταντίνος Διοικητής Σχολής Ικάρων, ο Αντιστράτηγος Γεώργιος Κανέλλος Γενικός Επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδας ως  Εκπρόσωπος του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. και ο Αντιναύαρχος Αλέξανδρος Τσελίκης Β’ Υπαρχηγός Λ.Σ.- ΕΛ. ΑΚΤ.

Από πλευράς Πυροσβεστικού Σώματος παρευρέθηκαν, ο Υπαρχηγός Αντιστράτηγος Ιωάννης Πετρούτσος, ο Επιτελάρχης Αντιστράτηγος Π.Σ. Γεώργιος Πουρναράς, ο Διοικητής του Ε.Σ.ΚΕ.ΔΙ.Κ. Υποστράτηγος Π.Σ. Θεόδωρος Βάγιας, ο Συντονιστής Επιχειρήσεων Αττικής, με έδρα την Αθήνα, Υποστράτηγος Π.Σ. Παναγιώτης Νιάφας, Ανώτατοι και Ανώτεροι Αξιωματικοί των Διευθύνσεων του Α.Π.Σ., των Ανεξάρτητων Υπηρεσιών και της ΠΕ.ΠΥ.Δ. Αττικής, επίτιμοι Αρχηγοί και Υπαρχηγοί του Σώματος, Αντιστράτηγοι εν αποστρατεία, εκπρόσωποι της ένωσης απόστρατων Αξιωματικών Π.Σ., εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών ενώσεων, εκπρόσωποι των εθελοντών του ΠΣ, καθώς και εκπρόσωποι των ΠΠΥ και των συμβασιούχων Πυροσβεστών.

Η κεντρική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας στο Μαρούσι Αττικής (κτήριο «Φάρος»). Στο αμφιθέατρο του κτηρίου, ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης,  απένειμε βραβεία σε δώδεκα (12) πυροσβέστες, για εξαίρετες πράξεις ή προσπάθειες που υπερέβησαν σημαντικά το καλώς εννοούμενο υπηρεσιακό καθήκον.

Συγκεκριμένα βραβεύτηκαν:

 • Ο Επιπυραγός Γεώργιος Κολοκοτσάς από την Π.Υ. Αιγίου,
 • O Επιπυραγός Κωνσταντίνος Τσακίρης από την 1η Ε.Μ.Α.Κ.,
 • O Πυραγός Φουντουλάκης Σπυρίδων από το Π.Κ. Κυθήρων,
 • Ο Πυραγός Αλέπης  Θεόδωρος από τον 1ο Π.Σ. Αθηνών,
 • O Πυρονόμος Σφέτσας Σωτήριος από την 1Η Ε.Μ.Α.Κ.,
 • O Υπαρχιπυροσβέστης Κοσκινάς Σωτήριος από την Π.Υ Ηγουμενίτσας,
 • O Υπαρχιπυροσβέστης Δήμας Ηλίας από την Π.Υ Ηγουμενίτσας,
 • Ο Υπαρχιπυροσβέστης Μασσίας Γεώργιος  από την Π.Υ Ηγουμενίτσας,
 • Η Υπαρχιπυροσβεστρια Δημητρακοπούλου Μαγδαληνή από το από τον 1ο Π.Σ. Αθηνών,
 • Ο Αρχιπυροσβέστης Κουκούλης Σωκράτης από τον  1Ο Π.Σ. Λάρισας,
 • Ο Υπαρχιπυροσβέστης Κολλιός Βασίλειος από τον 1ο Π.Σ. Ιωαννίνων και
 • Ο εθελοντής Φουρκαν Γιουσουφ από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης

Ανάλογες εκδηλώσεις, πραγματοποιήθηκαν σε όλες τις έδρες των Περιφερειακών Διοικήσεων των Υπηρεσιών του Πυροσβεστικού Σώματος σε όλη την χώρα.