ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

Η Ομοσπονδία μας συμμετείχε στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας μαζί με τις Ομοσπονδίες των εν ενεργεία ανδρών και γυναικών των Σωμάτων Ασφαλείας, των Ενόπλων Δυνάμεων που πραγματοποιήθηκαν στη Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια της Δ.Ε.Θ. .

Στη μεγάλη συγκέντρωση που έλαβε χώρα στο Λευκό Πύργο την  Παρασκευή 9-9-2022 συμμετείχαν αρκετά Πρωτοβάθμια Σωματεία της Π.Ο.Α.Σ.Α. με μεγάλο αριθμό Αποστράτων.

Τη συγκέντρωση, ανάμεσα στους άλλους, χαιρέτησε και ο Πρόεδρος της Π.Ο.Α.Σ.Α ΧΡΙΣΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Ευάγγελος ο οποίος τόνισε χαρακτηριστικά :

Συνάδερφοι, εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας  Μετά από 10 χρόνια μνημονίων και 3 χρόνια επιδημιολογικής, ενεργειακής και οικονομικής κρίσης είμαστε σήμερα εδώ, παρόντες , για να διαδηλώσουμε , να αγωνιστούμε και να διεκδικήσουμε .

Εν ενεργεία συνάδερφοι είμαστε μαζί στον αγώνα που δίνετε για την θεσμοθέτηση του επιδόματος επικίνδυνης εργασίας στα Σ.Α. και ζητάμε τη βοήθεια σας για την ικανοποίηση των δικών μας δίκαιων αιτημάτων που είναι η οριστική κατάργηση της προσωπικής διαφοράς , ως μέρος της σύνταξής μας, η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης ως και η άμεση επιστροφή των αναδρομικών και των δώρων .

Συνάδερφοι είμαστε οι σκαπανείς της κοινωνικής συνοχής και ειρήνης αλλά και οι θεματοφύλακες των δημοκρατικών θεσμών στην πατρίδα μας. Μας χρωστούν διαχρονικά όλοι οι κυβερνώντες είτε μονοκομματικών είτε πολυκομματικών κυβερνήσεων .

Δεν είμαστε δεδομένοι κανενός. Ανήκουμε στη μεγάλη οικογένεια των Σωμάτων Ασφαλείας και διεκδικούμε μαζικά την επίλυση όλων των δίκαιων αιτημάτων μας.

Για τους λόγους αυτούς ο αγώνας συνεχίζεται με αμείωτη ένταση, με πάνδημη συμμετοχή και χωρίς προαπαιτούμενα και κομματικές εξαρτήσεις.

Καλόν αγώνα.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε πορεία η οποία κατέληξε στο Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης όπου και επιδόθηκαν τα σχετικά υπομνήματα.

Την επόμενη ημέρα Σάββατο 10-9-2022 ο Πρόεδρος της Π.Ο.Α.Σ.Α. παρευρέθηκε στα  εγκαίνια του περιπτέρου της ΕΛ.ΑΣ. όπου συναντήθηκε με τον Υπουργό και τον κ. Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη , τον κ. Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. , τον κ. Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, την Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης και παρακολούθησε επίδειξη των Ειδικών Δυνάμεων της ΕΛ.ΑΣ.

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων επέδωσε και το συνταχθέν υπόμνημα αιτημάτων μας στους καθ’ ύλη αρμοδίους.