Σε εφαρμογή  των δύο αποφάσεων της ολομέλειας του ΣτΕ, που έλεγαν για επαναφορά των συντάξεων  στις αποδοχές του 2012  και της σχετικής Κ.Υ.Α.,  πιστώθηκαν τα ποσά  για 47 μήνες στους Τραπεζικούς Λογαριασμούς των συναδέλφων, οι οποίοι  πηγαίνοντας στα ΑΤΜ των Τραπεζών  και βλέπουν τι παίρνουν, καταλαβαίνουν ότι δεν  εφαρμόζεται η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, διότι:

  1. Μας δίνουν ένα επίδομα εφάπαξ που αφορά το χρονικό διάστημα από τον Αυγ του 2012 έως τα μέσα του 2016.
  2. Τα ποσά δεν αντιστοιχούν σε αυτά που αναμέναμε, βάσει και των αναδρομικών που μας είχαν πιστωθεί με απόφαση της προηγούμενης κυβέρνησης, αρχής γενομένης από το έτος 2014 και για τα επόμενα τρία χρόνια.
  3. Υπάρχουν τεράστιες διαφοροποιήσεις στα κατατεθειμένα ποσά σε συναδέλφους, με τις ίδιες ακριβώς προϋποθέσεις.
  4. Δεν μπαίνουν στη βασική μας σύνταξη.
  5. Δεν αποδίδουν χρήματα για το χρονικό διάστημα από το 2016 έως και το 2018.

 

 

Αποτέλεσμα  αυτών είναι η αγανάκτησή τους να είναι  δικαιολογημένη, από την στιγμή μάλιστα που δεν έχουμε επίσημη ενημέρωση από τον ΕΦΚΑ, για τον τρόπο που αποδόθηκαν και υπολογίστηκαν.

Σε συνάντηση του Προέδρου της Ένωσής μας με το Γ.Λ.Κ., που έθεσε τα ερωτήματα αυτά, του  έγινε γνωστό,  ότι τα αναδρομικά αποδόθηκαν με οδηγίες από τον ΕΦΚΑ, ο οποίος αναμένεται να αναρτήσει τα ενημερωτικά περί τα μέσα Ιανουαρίου 2019, και, επίσης, όποιος νομίζει ότι έχει πρόβλημα  να καταθέσει αίτηση.

Συνάδελφοι

Το Δ.Σ. της Ένωσης, σε πλήρη συνεργασία με την Ομοσπονδία Αποστράτων αλλά και με τις  άλλες Ενώσεις των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, θα εξετάσει από κοινού το πρόβλημα και θα  καταβάλλει κάθε προσπάθεια για την κατανόηση και επίλυση του προβλήματος από τους αρμόδιους και θα ενημερωθείτε για ό,τι νεότερο σχετικά με τις περαιτέρω ενέργειές μας.

Ο Πρόεδρος

Παναγιώτης Βελής

Ο Γεν. Γραμματέας

Ιωάννης Ζαχίλας

Διαβάστε το έγγραφο της ΠΟΑΣΑ εδώ