Την Δευτέρα 30 Μαϊου 2022 πραγματοποιήθηκε ημερίδα  με θέμα  “Κλιματική Κρίση: οι νέες προκλήσεις για το Πυροσβεστικό Σώμα και τους εμπλεκόμενους φορείς” που διοργάνωσε  η Ένωση Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος στο ξενοδοχείο President.

Αξιόλογοι εισηγητές κατέθεσαν τις επιστημονικές τους απόψεις: όπως:  ο Δημήτρης Ζιακόπουλος Μαθηματικός Μετεωρολόγος, ο Δρ. Εύθυμης Λέκκας Καθηγητής & Πρόεδρος του ΟΑΣΠ, ο Ευάγγελος Γκουντούφας Προϊστάμενο Γ Δ  Δασών  και Δασικού Περιβάλλοντος του ΥΠΕΝ και  ο Αθανάσιος Μπαλάφας, Αρχιπύραρχος  Διοικητής της 1ης ΕΜΑΚ.

Σημαντικότατη  εισήγηση  βασιζόμενη σε πραγματικά δεδομένα έκανε ο Αντιστράτηγος – Υπαρχηγός ε.α.  Νικόλαος Διαμαντής με θέμα την συμμετοχή των ΟΤΑ και των εθελοντικών οργανώσεων  στην αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών.

Την ημερίδα τίμησαν με την παρουσία τους:  ο Υπουργός Χρήστος Στυλιανίδης και ο Υφυπουργός  Ευάγγελος Τουρνάς του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Παναγιώτης (Τάκης ) θεοδωρικάκος και ο Yφυπουργός Ελευθέριος Οικονόμου, ο Yφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γεώργιος Δημοσθένης Στύλιος, ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Αλέξιος  Ράπανος, ο Εθνικός Διοικητής Πολιτικής Προστασίας Θεοδόσιος Δημακογιάννης, εκπρόσωποι των κομμάτων, των συνδικαλιστικών οργανώσεων και οι επίτιμοι πρόεδροι της ΕΑΠΣ Υποστράτηγος Ιωάννης Σταμούλης, Υποστράτηγος Π.Σ ε.α. Φίλιππος Παντελεάκος και Αρχιπύραρχος Γεώργιος Βιντζηλαίος,

Την Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος (ΕΑΑΠΣ) εκπροσώπησαν: ο Αντιπρόεδρος Ανδρέας Μαρκαντώνης, ο Γεν. Γραμματέας Φώτιος Δημαρέσης και το μέλος, Απόστολος Ζαχαρόπουλος.

Την ημερίδα συντόνιζε  ο δημοσιογράφος Φώτης Καρύδας.

Ο Γ. Γ. Ε.Α.Α.Π.Σ.

Φώτιος Δημαρέσης