Η κοπή της  Βασιλόπιτας έτους 2020, της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος  (Ε.Α.Α.Π.Σ.), πραγματοποιήθηκε  με μεγάλη επιτυχία την Κυριακή 19/01/2020, στην αίθουσα Pacific του Ξενοδοχείου ATHENS PLAZA (Πλατεία Συντάγματος), στην Αθήνα.

Η συμμετοχή των μελών και φίλων της Ένωσης ήταν αθρόα. Άκρως συγκινητική ήταν συνάντηση φίλων και συναδέλφων, συνοδοιπόρων στις ίδιες μάχες. Έσμιξαν μέλη και φίλοι Πυροσβέστες και Απόστρατοι από όλα τα μέρη της Ελλάδας. Ιδιαίτερα τιμητική ήταν η παρουσία πολλών υψηλόβαθμων συναδέλφων ομότιμοι Αρχηγοί –Υπαρχηγοί.

Από την φυσική ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος, τίμησαν με την παρουσία τους ο Υπαρχηγός Επιχειρήσεων Αντιστράτηγος Π.Σ. Κολοκούρης Στέφανος εκπροσωπώντας τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, ο Συντονιστής Α.Π.Σ Αντιστράτηγος Π.Σ. Αναστάσιος Σωτήρχος, και ο Διοικητής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αθηνών Αρχιπύραρχος Π.Σ. Χρήστος Λάμπρης.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Επίσης, την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Εθνικός Διοικητής Πολιτικής Προστασίας και επίτιμος Αρχηγός Π.Σ. Παπαγεωργίου Βασίλειος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Αθηναίων κ. Χρήστος Τεντόμας, ο πρώην Ευρωβουλευτής κ. Νότης Μαριάς, η Διευθύντρια του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων (Μ.Τ.Π.Υ.) κα. Παπαγιάννη Μαρία,  ο ομότιμος καθηγητής της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών  και καθηγητής των Σχολών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας κ. Γρηγόριος  Κωσταράς, ο τ. Αεροπαγίτης και καθηγητής της Πυροσβεστικής Ακαδημίας κ. Λέανδρος Ρακιντζής, η Νομική Σύμβουλος κα. Αγγελική Γιαννοπούλου, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος (Ε.Α.Π.Σ.) κ. Βιτζηλαίος Γεώργιος,  ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος (Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ) Δημήτρης Σταθόπουλος, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιος Ομοσπονδία Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας (Π.Ο.Α.Σ.Α.) κ. Χριστακόπουλος Ευάγγελος, ο Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιος Ομοσπονδία Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας (Π.Ο.Α.Σ.Α.) κ. Μπέττας Δημήτριος, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών (ΕΛ.Ι.Σ.ΜΕ) Αντιναύαρχος Π.Ν. ε.α. κ. Βασίλειος Μαρτζούκος και  ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αποστράτων Αστυνομικών Αθηνών (Σ.Α.Α.Α.) κ.  Χριστολούκας  Νικόλαος.

Την βασιλόπιτα, ευλόγησε ο Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Κιούλος, Υποστράτηγος ε.α της ΕΛ.ΑΣ και Διευθυντής  της Θρησκευτικής Υπηρεσίας της ΕΛ.ΑΣ στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και μοιράστηκαν τα κομμάτια σε όλους τους καλεσμένους. Το  φλουρί της βασιλόπιτας έτυχε στην Καίτη Καλλιώρα συζ. του Αργύρη Βελέντζα.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης κ. Παναγιώτης Βελής αφού χαιρέτησε και ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για την φυσική  παρουσία τους στην εκδήλωση  αλλά και την υποστήριξή τους στην Ένωση, προχώρησε σε σύντομο απολογισμό των πεπραγμένων της.

Πιο συγκεκριμένα,  η Ένωση προέβη σε σειρά συναντήσεων με αρμόδιους φορείς προκειμένου να τους καταστήσει κοινωνούς των προβλημάτων που ταλανίζουν τα μέλη της Ένωσης. Ενόψει του νέου ασφαλιστικού απέστειλε υπόμνημα θέσεων και αιτημάτων προς τους αντίστοιχους Υπουργούς, ενώ παράλληλα άοκνα συνεχίζεται η έκδοση της ηλεκτρονικής εφημερίδας μας, με την επωνυμία «ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΟΝ ….για ένα καλύτερο ΜΕΛΛΟΝ» καθώς και η τακτική ανανέωση της ιστοσελίδας για «φλέγοντα» ζητήματα. Παράλληλα, έκανε λόγο για τη συμμετοχή και εκπροσώπηση της Ένωσης σε πληθώρα συνεδρίων, εκδηλώσεων και ομιλιών. Ωστόσο, ο πρόεδρος τόνισε ιδιαίτερα το ζήτημα των αναδρομικών οφειλών που γεννά ερωτηματικά. Στη συνέχεια, διαβεβαίωσε πως τα λανθασμένα ενημερωτικά σημειώματα σύνταξης θα επανελεγχθούν ώστε να ανταποκρίνονται ορθά στις συνταξιοδοτικές πράξεις. Τέλος, σε ό,τι αφορά την ιατρική περίθαλψη δεσμεύτηκε πως θα συνεχιστούν οι συναντήσεις με τους αρμοδίους, προκειμένου να εξασφαλιστεί κάρτα εισόδου στα νοσοκομεία για όλα τα μέλη των οικογενειών της Ενώσεως ανεξαρτήτου ηλικίας.

Καταληκτικά, η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τις εγκάρδιες ευχές του Προέδρου προς τους  συναδέλφους και φίλους για μια χρονιά γεμάτη ευημερία, επιτυχία, ψυχική και σωματική υγεία. Ο ίδιος, ευχαρίστησε τα μέλη για την παρουσία τους και προέτρεψε τα μέλη να συνεχίζουν να «αγκαλιάζουν» την Ένωση και να την υποστηρίζουν, και επίσης ο ίδιος, μάλιστα, δεσμεύτηκε να συνεχίζει να δίνει μάχες ώστε να εξασφαλίζει πάντα τα μέγιστα για τα μέλη της Ένωσης.

Ο Πρόεδρος

Παναγιώτης Βελής

Ο Γεν. Γραμματέας

Ιωάννης Ζαχίλας