Σήμερα για πρώτη φορά από ίδρυσης της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος (Ε.Α.Α.Π.Σ.),  πραγματοποιήθηκε εκδήλωση  για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας έτους 2019, στην αίθουσα Pacific του Ξενοδοχείου ATHENS PLAZA  (Πλατεία Συντάγματος).

Από την φυσική ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος, τίμησαν με την παρουσία τους ο Υπαρχηγός Επιχειρήσεων Αντιστράτηγος Κολοκούρης Στέφανος εκπροσωπώντας τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, ο Διοικητής του ΕΣΚΕ Υποστράτηγος Κλεφτοσπύρος Ιάκωβος και ο Διοικητής της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αθηνών Αρχιπύραρχος Λάμπρης Χρήστος.

Επίσης, την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων (Μ.Τ.Π.Υ.) κ. Ηλίας Μπάρδας, η Διευθύντρια του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων (Μ.Τ.Π.Υ.) κα. Παπαγιάννη Μαρία, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιος Ομοσπονδία Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας (Π.Ο.Α.Σ.Α.) κ. Χριστακόπουλος Ευάγγελος, Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αποστράτων Αστυνομικών Αθηνών (Σ.Α.Α.Α.) κ. Κονταρίδης Χρήστος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος   (Ε.Α.Π.Σ.) κ. Παντελεάκος Φίλιππος, και ο Ταμίας της Πανελλήνιος Ομοσπονδία Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας (Π.Ο.Α.Σ.Α.) κ. Τσιβίκης Ηλίας.

Η παρουσία όλων των μελών και φίλων της Ένωσης ήταν μαζική, αθρόα και δυναμική και η προσέλευση ήταν ακόμη και εκτός Αθηνών (όπως ο κ. Σταμίγκος Ευάγγελος από την Θεσσαλονίκη, ο κ. Σταυρόπουλος Αργύριος από την Πάτρα κ. ά), καθώς συναντήθηκαν συνάδελφοι ξανά, μετά από κάποια χρόνια.

Την Βασιλόπιτα, ευλόγησε ο  Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Κιούλος, Υποστράτηγος ε.α της ΕΛ.ΑΣ και Δ/ντής της Θρησκευτικής Υπηρεσίας της ΕΛ.ΑΣ στο  Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης κ. Παναγιώτης Βελής, προέβη  σε σύντομο χαιρετισμό και ενημέρωση για την πορεία της Ένωσης ως τώρα, όπου, εκτός των άλλων, έκανε λόγο για τις προσφυγές στο Ελεγκτικό Συνέδριο που έχουν καταθέσει τα μέλη μας σχετικά με την εισφορά αλληλεγγύης, και τις περικοπές των κύριων συντάξεων. Ακόμη, αναφέρθηκε στα προβλήματα που δημιουργήθηκαν σε μέλη μας από το ΜΤΠΥ και το ΕΤΕΑΕΠ (ΤΠΔΥ), τα οποία είχαν αίσιο αποτέλεσμα, και επίσης μίλησε σε καινοτόμες δράσεις της Ένωσης, όπως η σύνταξη εφημερίδας και η δημιουργία ιστοσελίδας, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί σε σειρά συναντήσεων, όπως με το Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, τον Γενικό Γ.Π.Π., τον Αρχηγό του Π.Σ. τα Κόμματα της Βουλής, το Ταμείο Πρόνοιας, το ΜΤΠΥ, το ΤΕΑΠΑΣΑ, τον Συνήγορο του Πολίτη, στους οποίους εξέθεσε τα προβλήματα που απασχολούν τα μέλη μας.

Τέλος, ο Πρόεδρος ευχαρίστησε συναδέλφους και φίλους για την παρουσία τους, υποσχέθηκε  επόμενες συναντήσεις και δεσμεύτηκε να ανταποκριθεί ακόμα πιο επάξια στις προσδοκίες των μελών της, και ευχήθηκε καλή χρονιά με τύχη και ευημερία σε όλους.

Ο Πρόεδρος

Παναγιώτης Βελής

Ο Γεν. Γραμματέας

Ιωάννης Ζαχίλας