Αγαπητά μέλη της Ένωσής μας,

Όταν αποφασίσαμε πριν κάποια  χρόνια, να ιδρύσουμε την Ένωση και να  συμπορευτούμε σε αυτή την προσπάθεια, είχαμε  θέσει ως αδιαπραγμάτευτους όρους, τους οποίους τηρήσαμε απαρέγκλιτα μέχρι σήμερα και θα τηρούμε, όπως, τον  εκατέρωθεν σεβασμό, την ευπρεπή και κόσμια συμπεριφορά μεταξύ μας, το ακομμάτιστο καθορισμό, την ενωμένη προσπάθεια,  την αναβάθμισή  της  και  την εθελοντική συμμετοχή, για το καλό των συναδέλφων και της Ένωσης γενικότερα και όχι για το προσωπικό μας όφελος.

Από ιδρύσεως, άξιοι συνάδελφοι, από όποια θέση και αν κατείχαν, μόχθησαν και μοχθούν με ευσυνειδησία και συνέπεια, για την πραγματοποίηση των σκοπών της και των οραμάτων της.

Σήμερα, ύστερα από τα αποτελέσματα των πρόσφατων εκλογών και εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου, θα ήθελα να σας ευχαριστήσουμε για την στήριξή σας και να σας υποσχεθούμε ότι θα συνεχίσουμε μαζί,  μετά από τόσα χρόνια υπηρεσίας,  να είμαστε μια  οικογένεια.

Στους δύσκολους καιρούς που διάγουμε με αίσθημα ευθύνης και αγάπης νιώθω την ανάγκη  να επισημάνω ότι όλοι μαζί θα πρέπει να μείνουμε ενωμένοι, όπως άλλωστε έχει συμβεί και μέχρι σήμερα, ώστε να παραμείνει η Ένωσή μας ενεργή.

Άλλωστε, εμείς γνωρίζουμε πολύ καλά τι σημαίνει ενότητα και ομαδικότητα  καθώς χρόνια ολόκληρα όταν υπηρετούσαμε στο Πυροσβεστικό Σώμα, κληθήκαμε άπειρες φορές, όλοι μαζί να αντιμετωπίσουμε και να παλέψουμε με φυσικές, τεχνολογικές και λοιπές καταστροφές, (πυρκαγιές σεισμούς, πλημμύρες, χημικές – βιολογικές, μετεωρολογικές, απειλές κ.λπ.), καθώς και με διασώσεις ατόμων, περιουσιών και υλικών αγαθών.

Έχοντας παρακολουθήσει από πολύ κοντά όλα τα προβλήματά της και μιλώντας εκ μέρους όλου του Διοικητικού Συμβουλίου, αισθάνομαι ειλικρινά την ανάγκη να απευθυνθώ στον καθένα από  σας ξεχωριστά  και να σας εκφράσω τις ευχαριστίες μας  που μας τιμήσατε, εκ νέου, με τη ψήφο σας και μας  αξιώσατε να υπηρετούμε την Ένωσή μας και να προσφέρουμε όσο το δυνατόν περισσότερα για την εκπλήρωση των στόχων της.

Σύσσωμο το νέο Διοικητικό Συμβούλιο εξέφρασε την πίστη στο όραμα και την πορεία της Ένωσης, την ίδια στιγμή που  τόνισε την αδήριτη αναγκαιότητα συνέχισης της δημιουργικής δραστηριοποίησής της για την επίλυση των προβλημάτων  που βιώνουν καθημερινά τα μέλη της.

Τρέφω, όμως,  και μια βαθιά ανησυχία. Ζούμε σε εποχές που το ενδιαφέρον και ο ενθουσιασμός για την ανιδιοτελή συμμετοχή μας στα κοινά όλο και μειώνεται.

Η αφιλοκερδής, χωρίς στενό ατομικό συμφέρον, προσφορά του ατόμου σε ένα ευρύτερο σύνολο δεν μας ενεργοποιεί όπως θα έπρεπε.

Ειδικότερα στη περίπτωση της Ένωσής μας, δεν νομίζω να υπάρχει κανείς που να νομίζει ότι όλα  όσα πετύχαμε μέχρι τώρα,  θα μπορούσαν να γίνουν με ατομική και όχι με συλλογική προσπάθεια.

Οι κοινές μας ρίζες και η προέλευσή μας κατοχυρώνουν αμοιβαιότητα σκοπού και προθέσεων. Μέλημά μας θα είναι να ευαισθητοποιήσουμε και να κινητοποιήσουμε τα μέλη μας.

Προκύπτει αβίαστα το συμπέρασμα ότι η Ένωσή μας πρέπει να παραμείνει  ζωντανή και με ηθική δέσμευση να παραδοθεί ισχυρή  στη διαδοχή των επόμενων νέων συναδέλφων μας. Για να συμβεί όμως, αυτό, χρειάζεται να στηριχτεί ακόμα πιο μαζικά και πιο δυνατά από όλους μας.

Θα πρέπει, λοιπόν να δίνουμε συνειδητά το παρών στις εκδηλώσεις της, να την ενισχύουμε οικονομικά με τη χαμηλή  προβλεπόμενη ετήσια συνδρομή για τα λειτουργικά έξοδά της και προκειμένου να είναι δυνατή η συνέχιση της έκδοσης εφημερίδας μας.

Ας συνδράμουμε όλοι, λοιπόν, στο  να την κρατήσουμε ζωντανή και να αναβαθμίσουμε τη λειτουργία της και την αποτελεσματικότητά της.

Σας ευχαριστώ θερμά και ειλικρινά.

Παναγιώτης Βελής

Πρόεδρος