13/07/2020

Τα πτυχία στους νέους Ανθυποπυραγούς παρέδωσε η Α.Ε. η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, παρουσία του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ως εκπροσώπου της κυβέρνησης, του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά, του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Παπαγεωργίου, του Αν. Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Γεωργίου- Μάριου Καραγιάννη, του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη και του Διοικητή της Πυροσβεστικής Ακαδημίας Υποστράτηγου ΠΣ Εμμανουήλ Δαμουλάκη, σε τελετή που πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα 13 Ιουλίου 2020, στην Πυροσβεστική Ακαδημία, στην Κάτω Κηφισιά.

Στην τελετή χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού Κύριλλος, παρουσία του Πανοσιολογιότατου Αρχιμανδρίτη Ταξίαρχου Νεκτάριου Κιούλου.

Με την παρουσία τους τίμησαν την τελετή, ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Δημήτριος Καιρίδης, ο Βουλευτής της Ελληνικής Λύσης Αντώνης Μυλωνάκης, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης Κωνσταντίνος Τσουβαλάς, ο Αρχηγός Γ.Ε.Α. Αντιπτέραρχος Γεώργιος Μπλιούμης, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, ο Αρχηγός Γ.Ε.Σ. Αντιστράτηγος Λαλούσης Χαράλαμπος, ο Αρχηγός Γ.Ε.Ν. Αντιναύαρχος Πετράκης Στυλιανός, ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης και ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχος Θεόδωρος Κλιάρης.

Από πλευράς Πυροσβεστικού Σώματος παρέστησαν, ο Υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Ιάκωβος Κλεφτοσπύρος, ο Επιτελάρχης του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Αλέξιος Ράπανος, ο Προϊστάμενος Κλάδου Επιχειρήσεων Υποστράτηγος ΠΣ Γεώργιος Πουρναράς, ο Προϊστάμενος Κλάδου Διοικητικής Υποστήριξης Υποστράτηγος ΠΣ Χιώνης Χαράλαμπος, ο Συντονιστής Επιχειρήσεων Αττικής με έδρα την Αθήνα Υποστράτηγος ΠΣ Χρήστος Λάμπρης καθώς και Ανώτατοι και Ανώτεροι Αξιωματικοί του Πυροσβεστικού Σώματος.

Επιπλέον, στην τελετή ορκωμοσίας των νέων Ανθυποπυραγών παραβρέθηκαν, επίτιμοι Αρχηγοί και Υπαρχηγοί του Πυροσβεστικού Σώματος, Αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, εκπρόσωποι συνδικαλιστικών σωματείων και φορέων, καθηγήτριες και καθηγητές της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, καθώς και συγγενείς και φίλοι των νέων Ανθυποπυραγών.

Από την Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος (Ε.Α.Α.Π.Σ.), παρευρέθηκε ο Πρόεδρος κ. Παναγιώτης Βελής και το μέλος της Εξελεγκτικής Επιτροπής κ. Φώτιος Παππάς.

Για το Δ.Σ. της Ε.Α.Α.Π.Σ.

Ο Γεν. Γραμματέας

Ιωάννης Ζαχίλας