Συνάδελφοι,

Την  19.02.2019,  πραγματοποιήθηκε στις στο ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ η βιβλιοπαρουσίαση του επετειακού βιβλίου με τίτλο: «Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. – Το συνδικάτο του Πυροσβέστη» «30 χρόνια μάχες ζωής για τον Έλληνα Πυροσβέστη», ένα βιβλίο – ντοκουμέντο, αφιερωμένο στους ανώνυμους μαχητές της φωτιάς, άνδρες και γυναίκες του Πυροσβεστικού Σώματος.

Την εκδήλωση, συντόνισε ο δημοσιογράφος Γιώργος Αυτιάς, ο οποίος με έκδηλο τον εντυπωσιασμό και το σεβασμό του προς την αποστολή του Πυροσβεστικού Σώματος, τόνισε ότι απόψε μιλά η καρδιά του πυροσβέστη, αποκαλύπτεται το μεγαλείο ψυχής των ανθρώπων που ρίχνονται στη φωτιά για να σώσουν συνανθρώπους μας, αλλά και το χρόνιο έλλειμμα της πολιτείας που ακόμα δεν έχει αναγνωρίσει το λειτούργημα μας ως επικίνδυνο και ανθυγιεινό.

 

Στην ομιλία του, και αφού ευχαρίστησε τους προσκεκλημένους, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Δημήτρης Σταθόπουλος, ανέφερε την αναγκαιότητα συγγραφής αυτού του βιβλίου και στην συνέχεια μίλησαν, ο δημοσιογράφος και συγγραφέας του βιβλίου Μανώλης Σταυρακάκης, ο εργατολόγος  Αλέξης Μητρόπουλος και ο νομικός σύμβουλος της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ Κώστας Πενταγιώτης.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν Βουλευτές, εκπρόσωπος της Περιφέρεια Αττικής, εκπρόσωποι Κομμάτων, εκπρόσωποι Σωματείων, ο Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Α.Δ.Ε.ΔΥ, Επίτιμοι Αρχηγοί και Υπαρχηγοί του Πυροσβεστικού Σώματος, Πρόεδροι των Ενώσεων της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ., καθώς και πλήθος άλλων συναδέλφων εν ενεργεία και απόστρατοι.

Από την Ένωσή μας παρευρέθηκε ο Πρόεδρός της Παναγιώτης Βελής, ο Αντιπρόεδρος Ανδρέας Μαρκαντώνης και ο Γενικός Γραμματέας Ιωάννης Ζαχίλας.

Ο Πρόεδρος Παναγιώτης Βελής

Ο Γεν. Γραμματέας Ιωάννης Ζαχίλας