Την Τρίτη 8  Μαρτίου 2022 το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος επισκέφθηκε τον Αρχηγό του  Σώματος Αντιστράτηγο ΠΣ Αλέξιο Ράπανο, στην συνάντηση παρευρέθηκε και ο Διευθυντής του Επιτελικού Γραφείου του, Αρχιπύραρχος Νικόλαος Τσόγκας.

Η συζήτηση  πραγματοποιήθηκε σε κλίμα αμοιβαίας κατανόησης και συν-αντίληψης και δόθηκε η ευκαιρία να αναφερθούν διεξοδικά τα θέματα που απασχολούν τους Αποστράτους και άπτονται των αρμοδιοτήτων του και συγκεκριμένα:

  1. Παροχή δικαιώματος υγειονομικής περίθαλψης στο Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας ΓΝΑ, στα τέκνα του εν ενεργεία και εν αποστρατεία ένστολου προσωπικού του Πυροσβεστικού Σώματος και μετά την ηλικία των 25 ετών.
  2. Επανακρίσεις των διοικητικώς αποκατασταθέντων Αξιωματικών Π.Σ. και πρόσκρουση σε έτος επιλογής Αρχηγού Π.Σ.
  3. Δημιουργία νομοθετικού πλαισίου αξιοποίησης των Αποστράτων.
  4. Σύσταση Τμήματος Εξυπηρέτησης Αποστράτων.
  5. Αρθρογράφηση της ΕΑΑΠΣ στο περιοδικό Πυροσβεστική Επιθεώρηση του Π.Σ.
  6. Μεταστέγαση του γραφείου μας από την οδό Πειραιώς 31.
  7. Τη δυνατότητα χορήγησης στην Ένωσή μας πυροσβεστικών χώρων για διενέργεια εκδηλώσεων και συνεδριάσεων.
  8. Ίδρυση και επάνδρωση Ιατρείου Πρωτοβάθμιας Φροντίδας για εξυπηρέτηση στο εν ενεργεία και στο εν αποστρατεία Προσωπικό του Σώματος, στην Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αθήνας, και όπου αλλού είναι εφικτό.

Οι επί μέρους λεπτομέρειες για την υλοποίησή τους με  εντολή του Αρχηγού συζητήθηκαν με τον  αρμόδιο Κλαδάρχη Διοικητικής Υποστήριξης του ΑΠΣ Υποστράτηγο ΠΣ  Ιωάννη Σταμούλη.

Το Δ.Σ. συναντήθηκε και με τον Υπαρχηγό του Σώματος Αντιστράτηγο ΠΣ Ιωάννη Πετρούτσο τον ενημέρωσαν για τα αιτήματα των Αποστράτων και μέσα σε κλίμα συναδελφικότητας αντάλλαξαν απόψεις για επιχειρησιακά θέματα.

Κατά την επίσκεψη στο Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος εφαρμόστηκαν όλα τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα περί μη διασποράς covid-19

Για το Δ.Σ. της Ε.Α.Α.Π.Σ.

Ο Γεν. Γραμματέας

Φώτιος Δημαρέσης