Στις 07 Μαΐου 2019 πραγματοποιήθηκε στο Περιστέρι το 23ο Τακτικό Συνέδριο της Ένωσης Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος (ΕΑΠΣ).

Τις εργασίες του Συνεδρίου τίμησαν και χαιρέτησαν με την παρουσία τους, η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Αικατερίνη Σιδηροπούλου – Παπακώστα, ο βουλευτής Λάρισας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, ο Δήμαρχος Περιστερίου κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Αναστάσιος Θεοδωράκος και ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΚΚΕ κ. Μιχαήλ Μιχαήλ. Επίσης, το συνέδριο παρακολούθησαν Πρόεδροι και εκπρόσωποι των Δ. Σ. των Ομοσπονδιών και Σωματείων των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων.

Η Ένωσή μας εκπροσωπήθηκε από τον  Αντιπρόεδρό της κ. Ανδρέα Μαρκαντώνη, τον Γενικό Γραμματέα της κ. Ιωάννη Ζαχίλα και από τον Πρόεδρό της  κ. Παναγιώτη Βελή, ο οποίος αφού  ευχαρίστησε για την πρόσκληση, στο  σύντομο χαιρετισμό του αναφέρθηκε, στην ουσιαστική σημασία που έχει  το συνέδριο αυτό,  λόγω της επικαιρότητας των καιρών, ενώ αναφέρθηκε στα διαχρονικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Πυροσβεστικό Σώμα και παραμένουν δυσεπίλυτα καθώς υπάρχουν ελλείψεις σε μέσα, υλικά και προσωπικό, που δυσχεραίνουν τον έργο των πυροσβεστών, οι οποίοι, παρόλα αυτά, συνεχίζουν να εκτελούν το καθήκον τους αποτελεσματικά, τηρώντας πιστά τον όρκο τους.

Επίσης, επισημάνθηκε ότι οι Απόστρατοι  Αξιωματικοί του Πυροσβεστικού Σώματος θα παραμείνουν δίπλα τους πάντα αρωγοί σε κάθε προσπάθεια των  εν ενεργεία συναδέλφων τους, οι οποίοι έχουν καταξιωθεί στην συνείδηση του Έλληνα πολίτη για την προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολο, γεγονός που καθιστά υπερήφανους τους Αποστράτους, οι οποίοι καθημερινά επιβεβαιώνουν  ότι η προσφορά και το έργο τους συνεχίζεται με επιτυχία.

Τέλος, με δεδομένο ότι πρόκειται να κατατεθεί το τελικό σχέδιο νόμου για το νέο Εθνικό Σύστημα Πολιτικής Προστασίας, τονίστηκε η ανάγκη να δοθεί η δέουσα προσοχή ώστε το Πυροσβεστικό Σώμα να μην υποβαθμιστεί,  αλλά να υπάρξει αναβάθμιση αυτού, όπως ακριβώς του αξίζει.

Για το Δ.Σ της  ΕΑΑΠΣ

Ο Πρόεδρος Παναγιώτης Βελής

Ο Γενικός Γραμματέας Ιωάννης Ζαχίλας

Διαβάστε τον χαιρετισμό του Προέδρου πατώντας εδώ