Την Τρίτη 5 Απριλίου 2022 αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος (ΕΑΑΠΣ) αποτελούμενη από τον Πρόεδρο Παναγιώτη Βελή Αντιστράτηγο – Υπαρχηγό Π.Σ. ε.α., τον Αντιπρόεδρο Ανδρέα Μαρκαντώνη Αντιστράτηγο Π.Σ ε.α., τον Γενικό Γραμματέα  Φώτιο Δημαρέση Αρχιπύραρχο ε.α. και με την παρουσία των Επίτιμων Υπαρχηγών του  Σώματος, Αντιστράτηγο ΠΣ ε.α.  Φώτιο Παπά και  Αντιστράτηγο ΠΣ ε.α. Χαράλαμπο Αφάλη, επισκέφθηκε στο Υπουργείο Υγείας την Υφυπουργό κ. Ζωή Ράπτη.

Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε σε κλίμα αμοιβαίας κατανόησης και συν-αντίληψης και δόθηκε η ευκαιρία να αναφερθούν διεξοδικά τα θέματα που απασχολούν τους Αποστράτους και ζητήθηκε η συνδρομή της στην παροχή δικαιώματος υγειονομικής περίθαλψης στο Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας  (251 ΓΝΑ),  στα τέκνα του εν ενεργεία και εν αποστρατεία ένστολου προσωπικού του Πυροσβεστικού Σώματος και μετά την ηλικία των 25 ετών.

Η  κ. Υφυπουργός είδε θετικά το θέμα και εξέφρασε την πρόθεσή της, να διατηρηθεί ανοιχτός δίαυλος επικοινωνίας με την Ένωσή μας και ότι σύντομα, θα μας ενημερώσει σχετικά.

Ο Γενικός Γραμματέας της Ε.Α.Α.Π.Σ.

Φώτιος Δημαρέσης