Αγαπητοί συνάδελφοι και φίλοι,

Με την νέα τροποποίηση του καταστατικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας δίνεται η  δυνατότητα να γίνουν Μέλη και Οργανώσεις άλλων Σωμάτων αποστράτων  όπως του Πυροσβεστικού και του Λιμενικού Σώματος και οι οποίοι έχουν το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι στα όργανά της.

Μετά την οριστικοποίηση του Πανελληνίου εκλογοαπολογιστικού Συνεδρίου της Π.Ο.Α.Σ.Α. για τις 21, 22 και 23 Σεπτεμβρίου 2020, στην Αθήνα, και κατόπιν ώριμης σκέψης αφού πιστεύω ακράδαντα ότι η συμμετοχή στα κοινά αποτελεί καθήκον, αποφάσισα να θέσω υποψηφιότητα για Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας. Θα είναι η πρώτη φορά που απόστρατος του Πυροσβεστικού Σώματος, θα είναι υποψήφιος στην Ομοσπονδία. Αυτό, και μόνο, το γεγονός αποτελεί ακόμη μία απόδειξη, ότι η Ομοσπονδία έχει αγκαλιάσει το σύνολο των αποστράτων σε πανελλαδικό επίπεδο αποκτώντας  κοινωνική απήχηση και μεγάλη αναγνωρισιμότητα.

Θέλω να διαβεβαιώσω τα μέλη της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος που είμαι Πρόεδρος, καθώς και τον Πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος Πελοποννήσου – Δυτικής Στερεάς και Ιονίων Νήσων που είναι ενταγμένο στην Ομοσπονδία και με στηρίζουν απόλυτα σε αυτή μου την προσπάθεια,  πως με την εκλογή μου, θα συνεχίσω να αγωνίζομαι με σθένος, όπως έκανα μέχρι σήμερα, προκειμένου να προάγω τα συμφέροντά τους και δεσμεύομαι ότι θα τους εκπροσωπήσω επάξια στις αρχές και τις επιδιώξεις της Ομοσπονδίας, με πρωταρχικό σκοπό και μέλημά μου, πάντα, θα αποτελεί η επίλυση των διαχρονικών προβλημάτων τους.

Συνάδελφοι,

ζητώ την στήριξή σας και δηλώνω διάθεση συνεργασίας και προσφοράς προς επίτευξη των καταστατικών στόχων της Ομοσπονδίας, με στόχο και όραμα την επιτυχία και πρόοδο για μια Ομοσπονδία συμμετοχική και αγωνιστική.

Η δράση και η προσφορά μου, τόσο στην υπηρεσιακή μου σταδιοδρομία όσο και στην  αποστρατεία, γνώμονα είχε και θα έχει, την προάσπιση των συμφερόντων των συναδέλφων, χωρίς δεσμεύσεις.

Εύχομαι σε όλους τους υποψηφίους επιτυχία και έναν  προεκλογικό αγώνα σε κλίμα άμιλλας και συναγωνισμού.

Με εκτίμηση

ο Πρόεδρος της  Ε.Α.Α.Π.Σ.

Παναγιώτης Βελής

Υποψήφιος για το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Α.Σ.Α.